Nakon realizacije dva ciklusa takmicenja iz nemačkog jezika, Nemačko-austrijski kulturno edukativni Centar Willkommen je organizovao besplatno putovanje za nagrađene učenike i nastavnike.

Evo šta kaže Katarina Radulović, učenica VI razreda OŠ Vuk Karadžić:
„ Početkom novembra, družina mala ali odabrana od devet učenika iz osnovnih i srednjih škola grada Kraljeva i dva nastavnika, je krenula put carskog Beča na našu prvu Willkommen ekskurziju.
Nakon malo već gužve i zastoja na granici sa Madjarskom, svarili smo do Pandorfa. Od svih neverovatno sniženih cena poznatih brendova i proizvođača, oko nam je zapelo za male budice sa neverovatnim Wiener Wurstchen, za koje smo se svi složili da us to najuksusnije kobasice ikada probane.
Već pri panoramskom razgledanju grada (da ne pominjem Hofburg, Belvedere, Donau Turm, Prater.. ) znala sam da u Beč moram doći ponovo. Tri dana nije dovoljno da se oseti lepota i duh ovog grada, zato jedva čekam ponovno putovanje sa Willkommenom. Moje je samo da opet osvojim prvo mesto, a vaše da budete zabavni i super kao što ste bili. Samo je jedan Willkommen!“

Kako su izgledali testovi za 2014. godinu pogledajte ovde!