Drage kolege,

zahvaljujemo se na Vašoj inicijativi da učestvujete i podržite naš projekat “Znanjem kroz Evropu” u cilju popularizacije učenja stranih jezika u osnovnim i srednjim školama.

 

Bitne informacije oko prijave za takmicenje Willkommen

Za prijavu skole kao partnera potrebno je popuniti zahtev za odobrenjem lokacije i poslati na mail adresu willkommen.office@gmail.com

Škole koje učestvuju kao škole partneri imaju obavezu da obezbede prostor gde ce se organizovati takmičenje, dezurne nastavnike kao i internet i stampac.

Ucenici se mogu prijaviti i grupno preko skole ili inividulano putem individualne prijave na mail

Kotizacija za učesce je 600 din po učesniku.
Dokaz o uplati skenirati ili slikati i poslati na willkommen.office@gmail.com

Pravo učešća imaju učenici:

 1. Osnovnih škola u kojima se engleski uči kao prvi strani jezik (četvrti, peti, šesti, sedmi i osmi razred)
 2. Osnovnih škola u kojima se nemački uči kao drugi strani jezik (peti, šesti, sedmi i osmi razred)
 3. Osnovnih škola u kojima se francuski uči kao drugi strani jezik (peti, šesti, sedmi i osmi razred)
 4. Srednjih škola u kojima se engleski uči kao strani jezik (prva, druga, treća i četvrta godina)
 5. Srednjih škola u kojima se nemački uči kao strani jezik (prva, druga, treća i četvrta godina)

Najbolje plasirani učenici, koji zadovolje kriterijume takmičenja, osvajaju:

 1. Nagradno putovanje “Znanjem kroz Evropu” putovanje u prelepi Beč, koje će biti realizovano nakon takmičenja, a dobijaju ga prvoplasirani ucenici za sve razrede i sve jezike (osim 4. Razreda).
 2. Da bi se dodelilo 1. Mesto potrebno je da bude prijavljeno min 30 učenika po svakom razredu (osim 4. Razreda).

Nagrađenima će biti organizovan prevoz, smeštaj u hotelu, pratnja iz Centra Willkommen
(profesori nemačkog i engleskog jezika), pratnja vodiča i turističko razgledanje grada Beča.

 1. Za ostale učenike koji postignu zapažene rezultate biće obezbeđene vredne nagrade u vidu knjiga, časopisa, rečnika i slično na nemačkom i engleskom jeziku.

Bitne informacije oko organizacije takmičenja

 • Takmičenje se u svim osnovnimi srednjim  školama realizuje istog datuma u isto vreme-19.maj u 09h –engleski jezik i u 11:30h nemački  i francuski jezik
  • (molimo Vas da obavestite učenike da dođu pola sata ranije )
 • Učenci su obavezni da ponesu na takmičenje đačku knjižicu i saglasnost roditelja (saglasnost preuzeti sa nase web stranice i doneti na dan takmicenja)
 • Na izradi testova rade nastavnici iz osnovnih i srednjih škola, tako da ce testovi biti prilagođeni gradivu koje se obrađuje prema planu i programu za osnovne i srednje skole. Testiraju se sledece vestine; razumevanje teksta citanjem, gramaticki deo i sastav koji je eliminatornog karaktera ( ukoliko dva ili vise učenika imaju isti broj bodova odlučujuću ulogu ima broj bodova na sastavu)
 • Testovi ce biti poslati putem mail-a svim školama partnerima u 07:30h -prema Vašim spiskovima odštampati broj testova u skladu sa brojem prijavljenih učenika
 • Učenici treba da budu raspoređeni tako da svaki učenik sedi sam u klupi
 • Testiranje traje 60 min +30 min za sastav, za srednje skole 90min +45 min za sastav
 • Nakon završetka, testovi se preporučenom poštom šalju na našu adresu Nemačko-austrijskog kulturno edukativnog Centra Willkommen, Djure Dukica 82, 36000 Kraljevo kao i sve saglasnosti
 • Rezulati takmicenja ce biti saopšteni nakon dve nedelje i putem maila i  poslati na mail adrese koordinatora i biti objavljeni na našoj web stranici (ukoliko bude učenika sa istim brojem bodova, ocenjivace se sastav kao eliminatorni deo, ako bude više učenika sa istim brojem bodova i na testu i na sastavu, učenici dele mesto i dobijaju svi nagrade)
 • Koordinator tima za sastavljanje testove i ocenjivanje je prof. Marija Konjukušić a saradnici prof. Biljana Popović i prof. Danica Petrović i prof. Ana Marija Čorbić i prof. Jelena Janković
 • Koordinatori u partner školama su profesori nemackog i engleskog i francuskog  jezika i za učestvovanje u organizaciji takmičenja međunarodnog karaktera dobijaju 24 boda za stručno usavršavanje u okviru ustanove
 • Dežurni nastavnici i profesori ne smeju da predaju strane jezike iz kojih se ucenici takmice ( podatke o dežurnim nastavnicima, dostavite najkasnije do 10. maja kako bi Vam stigla uverenja o stručnom usavršavanju u okviru ustanove-za dežurne nastavnike 12, a za nastavnike koji su učestvovali u pripremi učenika za takmičenje 18 bodova za stručno usavršavanje u okviru ustanove)
 • Svaka škola partner će dobiti promo kataloge izdavačke kuće Klett, svi učenici će dobiti sertifikat o učestvovanju. Sve fotografije sa takmičenja i pošalju na našu adresu kako bi poslužile kao materijal za reportažu o takmičenju (saglasnost za takmičenje i fotografisanje u na jednom formularu na našem sajtu)
 • Put za Beč  je planiran za septembar ili oktobar.Ukoliko je neko od kolega zainteresovan da putuje sa nama, možete nam se javiti da bi rezervisali mesto
 • Rečnici i gramatike će biti dostavljeni na adresu škole partnera
 • Pre takmičenja će biti proverene sve mail adrese i molimo da potvrdite prijem ovog maila, kako bi testovi bili poslati na pravu adresu (pored školskih poslacemo i na adrese koordinatora i dežurnih nastavnika)

Tim Willkommena se zahvaljuje svim kolegama na entuzijazmu i saradnji. Rado cemo Vas obaveštavati o svim našim aktivnostima, svaki predlog i sugestija su dobro došli. Verujemo da smo postavili temelj naše buduće saradnje u cilju unapredjenja nastave  stranih jezika kao i uspostavljanja kontakata sa nastavnicima stranih jezika osnovnih i srednjih skola.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte u svakom trenutku

U prilogu Vam šaljemo potrebnu dokumentaciju:

Prijavni formular za škole

Individualna prijava engleski jezik

Individualna prijava nemački jezik

Individualna prijava francuski jezik

Grupna prijava za engleski jezik

Grupna prijava za nemački jezik

Grupna prijava za francuski jezik

Saglasnost roditelja

Zapisnik sa takmičenja

 

Srdačno Vaš Willkommen Tim