Hungary team Silvia Stefanović

hu.willkommen.office@gmail.com

IDEGEN NYELVEK HETEDIK NEMZETKÖZI VERSENYE

Tisztelt kollégák,

szeretettel meghívjuk Önöket, hogy vegyenek részt mint munkatársak, és mint partnerek a Willommen 2019 idegen nyelvek hetedik nemzetközi versenyén.

Kik vehetnek részt?

Tanulók,

azokból az általános iskolákból, ahol az angol nyelv első idegen nyelv (harmadik, negyedik, ötödik, hatodik, hetedik, és nyolcadik osztály).

azokból az általános iskolákból, ahol a német nyelv második idegen nyelv (ötödik, hatodik, hetedik és nyolcadik  osztály).

azokból az általános iskolákból, ahol a francia nyelv második idegen nyelv (ötödik, hatodik, hetedik és nyolcadik osztály).

azokból a középiskolákból, ahol angol nyelvet mint idegen nyelvet tanulnak a diákok ( első, második, harmadik és negyedik osztály)

azokból a középiskolákból, ahol német nyelvet mint idegen nyelvet tanulnak a diákok ( első, második, harmadik és negyedik osztály)

azokból a középiskolákból, ahol francia nyelvet mint idegen nyelvet tanulnak a diákok ( első, második, harmadik és negyedik osztály).

Egyes országokban a tanulók negyedik osztálytól kilencedik osztályig vesznek részt e versenyen, és nem a harmadik osztálytól a nyolcadik osztályig .

A  versenyen speciális kategóriák részvétele nincs előrelátva.

Hogyan jelentkezhetnek iskolák és egyének?

Azoknak az iskoláknak, amelyek szeretnének részt venni e versenyen, ki kell tölteniük egy regisztrációs (nyilvántartási) űrlapot, valamint ezt el kell küldeniük a meghatározott ország illetékes koordinátorának elektronikus formában (e-mail).  A Willkommen koordinátora a jelentkező iskoláknak bizonylatot küld a versenyre való bejelentkezés megerősítéséről. Miután az iskolák megkapják a bizonylatot, az iskolák bejelenthetik a tanulókat a versenyre. A kotizáció (hozzájárulás) befizetése után, a tanuló bekerül a nyilvántartásba.

Amennyiben a tanuló az iskolától függetlenül kíván részt venni e versenyen, individuális (egyéni) részvételi űrlapot kell kitöltenie, és a beszkennelt befizetési bizonylattal együtt elküldeni azon ország koordinátorának, ahonnan bejelenkezik. A bejelentkezés után a tanulóhoz megérkezik a bizonylat a versenyen való részvétel jogáról.

A bejelentkezés határidejének lejártával a jelentkezők bővebb tájékoztatást kapnak a vizsgáztatásról.

Miért is érdemes a versenyen részt venni ?

A legjobb helyezést elnyert tanulók, akik eleget tesznek a verseny feltételeinek, a következő díjakat nyerhetik el:

I díj

1.    Jutalomutazás Bécsbe. A díjazottak számára meg lesz szervezve az út, az elszállásolás egy hotelben, biztosítva lesz kíséret a Willkommen központjából (német, angol vagy francia tanárok személyében) valamint egészségügyi biztosítás, és idegenvezetői kiséret Bécs megtekintéséhez.

Ahhoz, hogy az utazás megvalósulhason minimum 80 tanuló jelentkezése szükséges osztályonként egy ország szintjén, ha 160-an vagy többen jelentkeznek egy osztály szintjén az egész országból, az utazással díjazott tanuló előkészítő tanára is jogot szerez az utazásra.

2.    Diploma az első helyezés megszerzéséről

3.    Érem az első helyezés megszerzéséről

II díj

1.    Kétnyelvű szótár (angol, német, francia)

2.    Diploma a második helyezés megszerzéséről

3.    Érem a második helyezés megszerzéséről

III díj

1.    Nyelvtanköny

2.    Diploma a harmadik helyezés megszerzéséről

3.    Érem a harmadik helyezés megszerzéséről

Tanárok

Valamennyi  tanár a nemzetközi versenyen való részvételről tanusítványt kap.

A fő koordinátorok 24 pontot kapnak, a tanulókat felkészítő tanárok 18 pontot, az ügyeletes tanárok pedig 14 pontot, az intézmény belüli szakmai képzés címén – Szerbiára vonatkozik.

A pontok nem összeadhatók, maximum 24 pont kapható projektonként – Szerbiára vonatkozik.

Iskola

A partneriskolák a nemzetközi projektben való részvételről szóló köszönőlevelet kapnak.

Azok az iskolák, amelyekből több mint 1oo diák indul e versenyen, az iskolai könyvtár szótárt kap.

Részvételi díj?

Magyarországi jelentkezők részére 6 EUR.

Meddig lehet jelentkezni?

A jelentkezési határidő május 1o, a verseny megrendezésének időpontja 2o19. május 18 azon iskolák tantermeiben, amelyek mint partnerek jelentkeztek e projektben való részvételre.

Javasoljuk, hogy a partneriskolák jelentkezzenek a feltüntetett határidő előtt. Minden országra vonatkozó utasítás megtalálható a weboldalon, e-mail címmel valamint a koordinátor nevével együtt.

Hogyan és hova érkezik a vizsgaanyag?

A vizsgaanyag, a versenyre vonatkozó utasításokkal együtt egyidőben érkezik minden partneriskolákba, az iskola elérhetőségi címére. Bővebb tájékoztatás a vizsgaanyag érkezéséről a koordinátortól kapható.

A verseny megszervezésének ideje

A tesztelés egyidejűleg tartandó valamannyi partneriskolában 2o19. május 18-án:

1.Angol nyelvből 9 órától

2.Német és francia nyelvből 12 órától 

Teszt

Az arhìvumban lévő teszteket tekintve változások vannak a tananyagban osztályonként, ezért kérjük szépen a tanárokat,hogy nézzék át ezeket a teszteket.Amennyiben változás van a tananyagban, kérjük
Önöket vizsgálják át, hogy a tananyag amit átdolgoznak diákjaikkal, melyik oktatási szintre vonatkozik, és e szint, ill. osztály szerint küldjék a diákok jelentkezését.
Kérjük a kedves kollégákat, hogy a diákok bejelentésekor tüntessék fel melyik osztályba jár és melyik szint szerint (a tanár elbìrálása alapján, ill. a tananyag alapján) jelentkeznek.
Abban az esetben, ha a harmadikos ill. negyedikes osztályos diákok nem utaznak, a nyereményüket veválthatják tabletre.

Minden osztály számára tesztek készültek. A teszt két részből áll. A második rész fogalmazás írás, amely azon témát öleli fel, amely alkotórésze a meghatározott osztály tananyagának.

Amennyiben két vagy több tanuló azonos számú pontot ér el, a fogalmazásban szerzett pontokat veszik figyelembe. A teszt megoldására 6o perc, a fogalmazásra pedig az általános iskolások számára 45 perc, a középiskolások számára pedig 60 perc áll rendelkezésre.

Tesztminták megtekinthetők  weboldalunkon és felhasználhatók a tanulók felkészítésére. 

Az eredmények 3o napon belül kerülnek meghirdetésre, írott formában el lesznek küldve az iskolák e-mail címére, valamint a Willkommen hivatalos weboldalán is megtekinthetőek. www.willkommen.org.rs

Online Payment

Credit Card Payment

PayPal Payment

Direct BANK Payment

Organisation : NAKEC Willkommen
tel: +381692633221
IBAN: RS35160005400004617879
SWIFT: DBDBRSBG
Bank : BANCA INTESA AD
Adress :MILENTIJA POPOVICA 7B
BEOGRAD, REPUBLIKA SRBIJA
Purpose of Payment : Participation fee
Adress: NAKEC WILLKOMMEN 
ĐURE DUKIĆA 82 
KRALJEVO 
REPUBLIC OF SERBIA

FIRST PRIZE

vienna Trip

Vienna, Austria’s capital, lies in the country’s east on the Danube River. Its artistic and intellectual legacy was shaped by residents including Mozart, Beethoven and Sigmund Freud.
The city is also known for its Imperial palaces, including Schönbrunn, the Habsburgs’ summer residence. In the MuseumsQuartier district, historic and contemporary buildings display works by Egon Schiele, Gustav Klimt and other artists.